Kinderen & Jeugd
Behandelingen

In deze corona periode kunt u veilig thuis behandeld worden. Meer weten over onze corona maatregelen?

Corona maatregelen

Behandelingen

Kinderen & Jeugd

Ons doel is de ontwikkeling van kinderen te optimaliseren. Om dit te bereiken is het belangrijk dat ouders het opvoeden als plezierig ervaren en steun voelen van hun omgeving. “Wij zijn er in de behandeling van het kind voor zowel ouder als het kind.”

Voor wie en bij welke problemen?

We bieden hulp voordat uw kindje is geboren, en aan u en uw kind terwijl het bij u opgroeit.

Aanstaande ouders en jonge ouders

Wij behandelen aanstaande ouders die niet op een natuurlijke manier zwanger raken en daar emotionele klachten bij ervaren. Daarnaast zoeken aanstaande ouders met psychische klachten tijdens de zwangerschap onze hulp.

Zij ervaren bijvoorbeeld angsten, onrust, somberheid of hebben moeite met het reguleren van emoties en/of spanningen. Dit is soms te verklaren omdat een eerdere zwangerschap of bevalling traumatisch is geweest.

We behandelen jonge ouders die na de bevalling klachten ervaren. Een baby maakt onlosmakelijk onderdeel uit van zijn omgeving die voor hem zorgt en inspeelt op zijn signalen. Dat is lang niet altijd gemakkelijk met alle veranderingen en verantwoordelijkheden waar u als ouder voor komt te staan. Wij bieden daarom begeleiding en ondersteuning in het ouderschap wanneer er problemen ontstaan bij te hoge verwachtingen naar uzelf in contact met uw baby en als u uw nieuwe rol als moeder (vader) niet goed weet te verhouden tot andere rollen die u vervult (partner, dochter (zoon), werknemer). We helpen u met het vinden van een nieuwe balans na uw zwangerschap. Daarnaast bieden we behandeling bij somberheid of angstklachten, intense emoties en spanningen, of na een traumatisch verlopen bevalling.

Baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jeugd

Klik hieronder op de knop om de klachten van de kinderen & jeugd te bekijken.

Bekijk de klachten van Kinderen & Jeugd

Brochure

Bekijk hier onze brochure over Kinder- en Jeugdpsychologie, speciaal voor verwijzers.

Brochure Kinder- en Jeugdpsychologie

Kennismaken met onze kijk op de behandeling van kinderen en jeugd?

De beste manier om hier kennis mee te maken is via een intakegesprek. Uw therapeut denkt met u mee over uw situatie en doet een voorstel voor behandeling. Het intakegesprek voor uw kind hebben we graag met beide ouders. Het volgen van de Joint Care voor Ouders zorgt voor een verdere kennismaking ten behoeve van de behandeling van uw opgroeiende kind. In anderhalf uur maakt u kennis met hetgeen uw kind in de behandeling zal leren en krijgt u handvatten voor zijn of haar ondersteuning.

Waar?

De behandeling vindt plaats in Oudewater, Lopik of Waddinxveen.

Diagnostiek

De eerste vraag waar we mee aan de slag gaan, is te kijken: wat is er aan de hand? Zijn de klachten leeftijdsadequaat of speelt er iets anders? Hiervoor gebruiken wij onder andere vragenlijsten en gaan we met de ouders en/of leerkracht in gesprek. Wij doen onderzoek naar ADHD, Autismespectrumstoornissen, depressies, angststoornissen, traumagerelateerde stoornissen, slaap-/eet-/huilstoornissen bij jonge kinderen en problemen in de ouder-kindrelatie. Nadien kijken wij welke kindfactoren en omgevingsfactoren invloed hebben op de klachten, om zo gerichte adviezen te kunnen geven. Soms is intelligentie-onderzoek gewenst. Wij gebruiken hiervoor de WISC-5.

Corona update Diagnostiek

De face to face onderzoeken (aandachtstesten, testen naar sociale vaardigheden en intelligentie onderzoeken) vinden weer plaats op een locatie van PHHaastrecht. Eventueel zijn de andere afspraken (intake, ontwikkelingsanamneses, gesprekken met kind en leerkracht) wel mogelijk door middel van telefonische of beeldbel gesprekken, indien u of uw behandelaar dit wenst.

Corona update

De corona maatregelen zijn versoepeld.
Ook wij houden ons aan de maatregelen die zijn voorgeschreven door het RIVM. Tot 18 mei 2020 lieten wij onze fysieke sessies niet doorgaan. In overleg met u en uw therapeut schakelen we met ingang van 18 mei 2020 weer terug naar live-gesprekken in onze spreekkamers. Dit doen we alleen als u en uw therapeut daar samen voor willen kiezen. Daarnaast biedt het mogelijkheden om, ook als u verder weg woont, snel geholpen te worden.

Alle gesprekken zijn telefonisch of via beeldbellen mogelijk.
Er zijn verschillende e-health programma’s beschikbaar, waar uw zoon of dochter stap voor stap aan zijn of haar klachten kan werken, of waarin u stap voor stap de situatie voor uw kind kunt veranderen. Via een chatfunctie heeft u of uw kind gemakkelijk contact met uw therapeut en hoeft u niet te wachten op uw volgende afspraak. Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden! Daarnaast is er mogelijkheid voor ouders om een video opname te maken van een ouder-kind interactie moment. Dit is bijvoorbeeld een video opname wanneer u samen met het kind aan het spelen bent, of wanneer u samen werkt aan een beeldende oefening, die u van uw therapeut krijgt opgestuurd. Tijdens uw afspraak bespreekt u dit interactiemoment.

Aanmelden