Bibliotherapie
Behandelingen

In deze corona periode kunt u veilig thuis behandeld worden. Meer weten over onze corona maatregelen?

Corona maatregelen

Behandelingen

Bibliotherapie

Er zijn veel boeken geschreven over het behandelen van klachten, of psychologische problemen. Bibliotherapie is met een goed boek uw eigen klachten behandelen. Uw therapeut raadt u een boek aan, als lezen nog lukt en als dat bij u zou passen.

Er bestaan boeken over het veranderen van uw gedachten en gedrag (Cognitieve gedragstherapie), bij angst, dwang en depressie. Er zijn boeken die het herkennen van valkuilen en het versterken van gezonde gedachten en gedrag behandelen (Schematherapie), maar er zijn ook boeken over het bestrijden van eenzaamheid, relatieproblemen of beter voor jezelf opkomen. Bent u iemand die graag een boek leest? Geeft u dit dan bij uw therapeut aan, dan raden wij u een goed boek aan.

Voor wie en bij welke problemen?

U kunt bibliotherapie toepassen bij angstige of sombere gedachten, dwanggedachten, burn-out, depressie, ADHD, autismespectrum stoornissen, piekeren of slapeloosheid. Ook voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek, of mensen met weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld zijn duidelijke boeken geschreven. Wanneer er relatieproblemen zijn waar u samen aan wil werken, of seksuele problemen waar u samen of alleen van wil herstellen kunnen boeken ondersteunen in de behandeling.

Kennismaken met bibliotherapie

Een eerste stap op weg naar herstel is het lezen van een boek. In de bibliotheek zijn verschillende boeken te vinden, die u zou kunnen lenen. Hierdoor kunt u inschatten of deze manier past bij uw hulpvraag.

Corona update

Bibliotherapie is bij uitstek een behandeling die u thuis uitvoert, met een therapeut die u telefonisch of via beeldbellen begeleidt.

Aanmelden