Nazorg

Mogelijkheden na afsluiten traject bij PHHaastrecht

Ook na uw behandeling blijft het belangrijk om te blijven oefenen met wat u in de sessies hebt geleerd. De digitale programma’s van Therapieland, waar u tijdens uw behandeling voor bent uitgenodigd, kunt u blijven gebruiken. Ook de Webinars van de Joint Cares met uitleg over psychologie, gedachten, gevoel en gedrag blijven altijd beschikbaar om nog een keer te bekijken. Het secretariaat heeft deze opnames destijds via e-mail naar u gestuurd. Mocht u ze zijn kwijtgeraakt, schroom dan niet om het secretariaat te vragen of zij ze nog een keer naar u willen mailen via info@phhaastrecht.nl. Maandelijks organiseert de ervaringsdeskundige van PHHaastrecht (een collega die zelf ervaring heeft in de GGZ) een ‘Ervaringscafé’ in Oudewater. Ook u bent daarbij van harte uitgenodigd. Als u PHHaastrecht volgt op Instagram, LinkedIn of Facebook, ziet u vanzelf de aankondiging.
Als je onder de dertig bent en je zit ergens mee, dan kun je gebruik maken van het platform www.psydate.nl waarbij je via beeldbellen in gesprek gaat met een student psychologie.

Ervaringscafé

Ontmoet een keer per maand mensen die net als jij in behandeling zijn (geweest) bij PHHaastrecht. Lees hier, hier en hier wat anderen van het ervaringscafé vinden.
En voel je welkom! Bekijk de uitnodiging in deze Folder ervaringscafé 2024

Foto ED cafe 1 scaled

PsyDate

PsyDate is een gratis platform waar je laagdrempelig, via videobellen in gesprek kunt gaan met een student psychologie. De student wil oefenen met gesprekken; jij hebt een vraag, waar je niet gelijk voor naar de huisarts wil gaan. Voor mensen jonger dan dertig.

ff427c6a

Alles oké Supportlijn

Gaat het even niet zo lekker? Bel of chat met ons, want praten lucht op! Voor iedereen van 18 tot 25 jaar. Bellen: 0800-0450 of chatten bij klachten| Je praat met een vrijwilliger (vaak een jongere)

@ease

Zit je ergens mee? Erover praten helpt! Bij @ease kun je gewoon binnenlopen of chatten: anoniem, zonder afspraak en gratis. We zijn er speciaal voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Chatten, of binnenlopen op locatie bij klachten | Je praat met een vrijwilliger (vaak een jongere)

Join us

Join Us is voor alle jongeren (12-30 jaar) die zin hebben in meer sociaal contact. Dat wil overigens niet zeggen dat je eenzaam bent. Sommige jongeren hebben gewoon zin om nieuwe mensen te ontmoeten, een ander mist iemand om zijn verhaal tegen te vertellen en weer een ander is net verhuisd en kan geen aansluiting vinden. Online groep of binnenlopen op locatie bij klachten | Je praat met een vrijwilliger (vaak een jongere)

De Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. Per telefoon, per mail overdag per chat. Met dank aan ruim 1.500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten. Bellen: 088-0767000, chatten, e-mail bij klachten | Je praat met een vrijwilliger (van elke leeftijd)

400x400 Logo MIND Korrelatie

MIND

MIND wil de psychische gezondheid verbeteren en iedereen die te maken heeft met psychische klachten ondersteunen. Wij strijden voor een samenleving die investeert in mentale gezondheid en er alles aan doet om onnodig psychisch leed te voorkomen. MIND geeft een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en biedt informatie. Bellen of WhatsApp: 06-13863803 | Je praat met een psycholoog of maatschappelijk werker (van elke leeftijd)

Hey, het is oké

Je somber voelen, angsten hebben of gespannen zijn: bijna één op de twee Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. En in deze tijd van spanning en onzekerheid nemen klachten vaak toe. Toch praten we er weinig over. De mensen om wie we geven, kunnen daardoor ver weg voelen. En hoe weten we dan hoe het met iemand gaat? Of je nu zelf last hebt van psychische klachten of iemand kent: praten houdt mensen dichtbij. Het zorgt ervoor dat je elkaar begrijpt en kan een stap zijn naar de juiste hulp. Daarom vind je hier feiten en fabels over psychische klachten en tips om er op een fijne manier over te praten. Officiële site van de Rijksoverheid met veel informatie | (informatie voor alle leeftijden)

Het zijn voorbeelden van sites waar iedereen direct, laagdrempelig en gratis hulp kunt krijgen. Handig om in het achterhoofd te houden, vooral als je niet direct naar de huisarts of POH GGZ wil gaan.

Cliëntervaring Zorgkaart Nederland

“Ik was erg blij met de aanpak van mijn psycholoog. Zij had een groot inlevingsvermogen en gaf inzichten die mij verder hielpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Heel waardevol.”
Locatie Reeuwijk | cijfer 8,3 op 24 februari 2023