Ouderen
Behandelingen

In deze corona periode kunt u veilig thuis behandeld worden. Meer weten over onze corona maatregelen?

Corona maatregelen

Behandelingen

Ouderen

Binnen PHHaastrecht zijn er psychologen werkzaam met specifieke kennis van (kwetsbare) ouderen. Zij vinden het belangrijk om uit te dragen dat ook ouderen veerkrachtig zijn en kunnen profiteren van een psychologische behandeling. Ook wanneer er sprake is van (een naaste met) dementie zijn er mogelijkheden om bijkomende negatieve of angstige stemmingen of opkomende herinneringen aan traumatische gebeurtenissen uit het verleden te behandelen.

Voor wie en bij welke problemen?

Mensen van 70 jaar en ouder die over hun angsten of sombere gevoelens willen praten, of hulp willen bij indringende herinneringen aan vroeger. Ook mensen die moeite hebben met op leeftijd zijn en de verliezen die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Echtparen die na ziekte de balans in hun relatie kwijt zijn geraakt zijn ook welkom, als ook (echt-)paren die zijn geconfronteerd met de diagnose dementie.

Kennismaken met onze kijk op behandeling van ouderen?

Twee van onze collega’s schreven een artikel wat u hieronder kunt lezen.

In onderstaande link vindt u een artikel van onze collega Ingrid van de Ven, GZ-psycholoog. Hierin wordt geïllustreerd hoe een psychologische behandeling (cognitieve gedragstherapie) eruit kan zien wanneer mensen te maken krijgen met dementie in hun omgeving.

In onderstaande link vindt u een stuk geschreven over EMDR bij dementie, door onze collega Lucinda Meihuizen, GZ-psycholoog.

Artikel
Artikel

Beide GZ-psychologen doen mee aan een onderzoek bij het Trimbos instituut, waarin de effectiviteit van de behandeling: “Samen verder na de diagnose” verder onderzocht wordt (https://www.trimbos.nl/) Hiervoor worden mensen gezocht die het afgelopen jaar de diagnose dementie hebben gehad en de veerkracht in hun relatie willen aanboren om dit onzekere proces te dragen. Uiteraard kan deze behandeling ook geboden worden zonder deelname aan het onderzoek.

Waar?

De behandeling vindt plaats in Oudewater of Waddinxveen

Corona update

Ook wij houden ons aan de maatregelen die zijn voorgeschreven door het RIVM. Tot 18 mei 2020 lieten wij onze fysieke sessies niet doorgaan. In overleg met u en uw therapeut schakelen we met ingang van 18 mei 2020 weer terug naar face to face gesprekken in onze spreekkamers. Dit doen we alleen als u en uw therapeut daar samen voor willen kiezen.
Een volledige thuisbehandeling is in overleg echter toch mogelijk (ook handig als u buiten de PHHaastrecht regio woont).

Wilt u meer weten over wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van online behandelingen?

https://www.researchgate.net/

https://research.vumc.nl/

Aanmelden