Schematherapie
Behandelingen

In deze corona periode kunt u veilig thuis behandeld worden. Meer weten over onze corona maatregelen?

Corona maatregelen

Behandelingen

Schematherapie

Schematherapie helpt bij het vinden van de herkomst van gedragspatronen, deze volledig te begrijpen en te veranderen. De invloed van jeugdervaringen op uw gedrag in uw dagelijkse leven wordt in de therapie onderzocht.

U leert zichzelf zodanig veranderen dat u zich beter gaat voelen, doordat u beter voor zichzelf kunt zorgen en beter voor zichzelf opkomt in relatie tot anderen. U leert voelen wat uw eigen behoeften zijn en dan, op een gezondere manier, voor deze behoeften op te komen. Hierdoor verandert niet alleen uw gedrag, maar ook uw gedachten en gevoelens.

Voor wie en bij welke problemen?

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor volwassenen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkerende depressie. Daarom wordt schematherapie alleen in de SGGZ en in groepstherapie gegeven.

Kennismaken met schematherapie?

Een korte animatie vindt u op YouTube:

Een uitgebreide video over schematherapie vindt u hier:

Waar?

De voorbereiding op schematherapie kan op elke locatie plaatsvinden. De groepstherapie vindt plaats in Lekkerkerk.

Corona update

Ook wij houden ons aan de maatregelen die zijn voorgeschreven door het RIVM. Tot 18 mei 2020 lieten wij onze fysieke sessies niet doorgaan. In overleg met u en uw therapeut schakelen we met ingang van 18 mei 2020 weer terug naar face to face gesprekken in onze spreekkamers.

De voorbereiding op schematherapie kan, indien gewenst, echter wel telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.
Er is ook een e-health programma beschikbaar, waar stap voor stap een begin kan worden gemaakt met schematherapie. Via een chatfunctie heeft u gemakkelijk contact met uw therapeut en hoeft u niet te wachten op uw volgende afspraak.

Aanmelden