Cognitieve Gedragstherapie
Behandelingen

In deze corona periode kunt u veilig thuis behandeld worden. Meer weten over onze corona maatregelen?

Corona maatregelen

Behandelingen

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie (cgt) is een vorm van psychotherapie die actief en doelgericht is. Samen met uw therapeut wordt uw probleem in kaart gebracht en gaat u zelf aan de slag om uw doelen te bereiken en de controle over de problemen te vergroten. Door samen na te denken, dingen uit te zoeken en vooral dingen uit te proberen, verandert u gedachten en gedrag dat u in de weg staat. Zo ontstaat meer vrijheid en verminderen uw negatieve gevoelens.

Cgt is dus een actieve therapie waarmee u in het dagelijkse leven aan de slag gaat. Door dat oefenen leert u zichzelf vaardigheden aan waar u de rest van u leven iets aan hebt. Uit onderzoek blijkt dat deze therapie goed werkt bij veel psychische problemen, bij kinderen als volwassenen. Meer lezen?

https://www.cognitievegedragstherapie.nl/home

Voor wie en bij welke problemen?

U kunt profiteren van cognitieve gedragstherapie bij de volgende klachten of stoornissen: angst, agorafobie (pleinvrees), burn-out, depressie, dwang, paniek, piekeren, sociale angst, specifieke fobie, trauma, lichte/matige verslaving.

Kinderen kunnen met cognitieve gedragstherapie behandeld worden bij de volgende klachten: angst, ADHD, agorafobie (pleinvrees), depressie, dwang, paniek, piekeren, sociale angst, specifieke fobie, trauma, verlatingsangst.

Kennismaken met cognitieve gedragstherapie?

In ongeveer anderhalf uur maakt u kennis met cognitieve gedragstherapie.

Waar?

Cognitieve gedragstherapie is op alle locaties van PHHaastrecht mogelijk.

Corona-update

Ook wij houden ons aan de maatregelen die zijn voorgeschreven door het RIVM. Tot 18 mei 2020 lieten wij onze fysieke sessies niet doorgaan. In overleg met u en uw therapeut schakelen we met ingang van 18 mei 2020 weer terug naar face to face gesprekken in onze spreekkamers. Dit doen we alleen als u en uw therapeut daar samen voor willen kiezen.
Een volledige thuisbehandeling is in overleg echter toch mogelijk (ook handig als u buiten de PHHaastrecht regio woont).

Wilt u meer weten over wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van online CGT behandelingen?

https://www.researchgate.net/

https://research.vumc.nl/

Aanmelden