Het traject

Intake

De verschillende onderdelen van de intake

Vragenlijsten invullen, wat leidt tot een pre-screening

U vult, na aanmelding, verschillende vragenlijsten in die u via een link in uw mailbox krijgt. Op basis van deze informatie en de informatie uit de verwijsbrief maken we tijdens een pre-screening de inschatting of uw klachten binnen PHHaastrecht behandeld kunnen worden.

Het intakegesprek

De intake is bedoeld om uw huidige klachten, situatie en voorgeschiedenis in kaart te brengen om zo een compleet mogelijk beeld te vormen. In dit gesprek zullen we aandacht besteden aan uw klachten en uw voorgeschiedenis, omdat we weten dat eerdere ervaringen in uw leven kunnen leiden tot bepaalde klachten en/of u kunnen vormen als persoon. De intake zal plaatsvinden met de therapeut waarmee u in de meeste gevallen de rest van uw behandeling doet.

Het adviesgesprek

Het adviesgesprek zal plaatsvinden met uw regiebehandelaar. Het adviesgesprek is bedoeld om een geheel te vormen van de klachten en achtergrond om zo tot een probleemsamenhang te komen. Het is een belangrijk gesprek, waarbij ook uw partner, of een belangrijk naaste welkom is. Op basis van dit gesprek kijkt de regiebehandelaar er een diagnose volgens de DSM te stellen is. De vervolgstap is het opstellen van een behandelplan op basis van deze diagnose. Hiermee wordt bedoeld: “Wat kunnen we samen doen om uw klachten te verminderen?”. U krijgt bij PHHaastrecht een klachtgerichte behandeling. Uw ervaring en behoefte hierin is voor ons heel belangrijk.

Na intake en voor behandeling

De regiebehandelaar blijft, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn, uw aanspreekpunt vanaf uw intakegesprek. Na het adviesgesprek stelt de regiebehandelaar uw behandelplan schriftelijk op. Uw aanmeldingsvragenlijst is een onderdeel van het behandelplan, omdat u daarin uiteen heeft gezet wat uw klachten op het moment van aanmelding zijn en wat uw hulpvraag is en wat u wilt bereiken met de behandeling.

Voorts komt de gestelde DSM-5 stoornis (classificatie of diagnose) in uw behandelplan en worden hypotheses (ideeën) opgesteld waarvan de regiebehandelaar denkt dat die bij u aan de orde zijn, waardoor u de huidige klachten ervaart. Per hypothese (idee) worden behandelinterventies (‘wat kan ik doen?’) genoemd, die ervoor kunnen zorgen dat u uw klachten kunt laten afnemen.

Lees meer over onze behandelingen