Het traject
Aanmelden
Volwassenen
U hebt klachten waarvoor u de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist bezoekt (wanneer in de tekst huisarts staat, bedoelen we ook bedrijfsarts of medisch specialist). Deze verwijst u voor behandeling van uw klachten naar een GGZ-instelling. U hebt op dat moment zelf de keuze voor de praktijk of instelling waar u zich aanmeldt. Wanneer u kiest voor PHHaastrecht leest u dan hieronder hoe onze praktijkvoering is ingericht.
Kinderen
U maakt u zorgen over het gedrag van uw zoon of dochter. Hiervoor bezoekt u het sociaal team, of wijkteam van uw gemeente of uw huisarts. Deze verwijst u voor behandeling van de problemen van uw kind naar een GGZ-instelling. U hebt op dat moment zelf de keuze voor de praktijk of instelling waar u zich aanmeldt. Wanneer u kiest voor PHHaastrecht leest u dan hieronder hoe onze praktijkvoering is ingericht.
Binnen onze GGZ-instelling worden mensen van allerlei leeftijden behandeld. Onze doelgroepen worden vaak ingedeeld op leeftijd en dan gebruiken we deze indeling: Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Deze mensen zoeken hulp voor klachten op het emotionele vlak. Wanneer er te veel emotie is (denk dan aan angsten, somberheid, woede of afkeer), worden mensen met klachten die daaruit ontstaan, door de huisarts verwezen naar onze praktijk. Wanneer de klachten in een bepaald patroon voorkomen kan dat een stoornis worden genoemd. We behandelen de stoornissen die in de DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorders, 5e editie) staan omschreven. Als de huisarts u verwijst is er bij de huisarts een vermoeden van een stoornis.
Wilt u lezen over hetgeen de huisarts vermoedt? Op www.thuisarts.nl vindt u relevante informatie over het ontstaan en waar u rekening mee kunt houden.
De huisarts verwijst u met een verwijsbrief. In die verwijsbrief schrijft de huisarts relevante informatie over uw situatie en vermeldt de huisarts zijn/haar vermoeden van een stoornis. U neemt contact met ons op.
Verwijzing
U hebt klachten waarvoor u de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist bezoekt. Of uw kind heeft klachten en u bezoekt hiervoor het sociale team van uw gemeente (of de huisarts). Deze verwijst u voor behandeling van uw klachten naar een GGZ-instelling. U hebt op dat moment zelf de keuze voor de praktijk of GGZ-instelling waar u zich aanmeldt. Wanneer u kiest voor PHHaastrecht leest u dan hieronder hoe onze praktijkvoering is ingericht.
Aanmelding kan op verschillende manieren:
- U bezoekt onze praktijk op de Hekendorperweg 36A in Oudewater.
- U belt naar onze praktijk 0348 – 55 80 00. Een medewerker van ons secretariaat neemt op werkdagen tussen 7:30 uur en 17:00 uur de telefoon op.
- U meldt zich aan via onze website www.phhaastrecht.nl. Via een beveiligde link komen uw ingevulde gegevens in ons systeem en neemt een medewerker van het secretariaat telefonisch of via e-mail contact met u op.
Lees hier meer over de tarieven en contracten met zorgverzekeraars
Heeft u vragen of opmerkingen? Stel ze hier